Kveik Yeastery ble grunnlagt i 2018 da to hjemmebryggere, Arne Bøhmer og Øystein Vold, så et potensial for å produsere og selge ekte flerstammet kveikgjær i et globalt marked. De dro på en reise for å samle mange gjærkulturer, og klarte til slutt å sette opp et pilotanlegg i Brumunddal, Norge i 2022. Selskapet klarte raskt å distribuere gjæren deres til Norden, Europa og Nord-Amerika, og høsten 2023 selskapet omstrukturerte seg og bestemte seg for å skalere opp produksjonen for å møte den globale etterspørselen.
Kveik Yeastery er nå et registrert varemerke eid av Enzyferm AS, et norsk selskap som spesialiserer seg på bærekraftig gjæringsteknologi.
Originale kveikkulturer består av flere gjærtyper i hver kultur, og uten alle gjærtypene på plass kaller vi det ikke kveik. Hver gjærtype i kulturen bidrar med smak og aroma, og den originale sammensetningen er det som gir unik smak og aroma.
Hos Kveik Yeastery produserer vi de originale kulturene slik de har blitt brukt av de lokale bøndene, bare uten bakteriene. Vår gjær er produsert på organisk materiale med mål om å produsere en mest mulig autentisk kveik. Autentisitet er alt.